Acasa

luni, 18 martie 2013

Tort 'Inima picanta'

Reteta gasita la Laura Sava.

Un tort absolut delicios, mai ales pentru iubitorii de fructe de padure!
  
blat:
2 oua
90g zahar
1 praf de sare
100 g faina
1 lingurita praf de copt

crema
15 g gelatina
300 g zmeura/fructe de padure/capsuni proaspete/congelate
100-150 g zahar
200 g frisca
200 g smantana

piscoturi
fructe pentru decor
 forma de inima/forma de 26 cm
sirop pentru insiroparea blatului  (200ml apa cu 100 g zahar, pe foc 10 minute)

Blat: ouale se bat cu zaharul si sare. Se inglobeaza faina si praful de copt. Se pune in forma tapetata cu hartie de copt/unsa si si da la cuptorul incins in prealabil la 170 de grade cam 30 de minute. Se lasa la racit si se taie in doua transversal.

Crema: Se inmoaie gelatina. Fructele se paseaza cu zaharul. Se inglobeaza smantana. Gelatina se dizolva la bain-marie si se adauga compozitiei. Se bate frisca si se inglobeaza si ea compozitiei.

Asamblare:  Daca forma nu are pereti detasabili ,tapetam cu folie transparenta fundul tavii. Se insiropeaza blatul si se aseaza in tava. Turnam 1/2 din compozitie peste care punem a doua jumatate de blat insiropat. Se rastoarna tortul pe un platou (daca tava nu este mai inalta) si se decoreaza cu crema ramasa si cu piscoturile. Se introduce la frigider 60 de minute, apoi se decoreaza cu fructe proaspete sau jeleuri :P






Mentionez ca tortul din pozele de mai sus este cel de-al doilea tort facut de mine de cand am inceput bucatareala!

Mai jos este cea de-a doua varianta de tort, facut vara cu capsuni proaspete.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu