Acasa

luni, 25 martie 2013

Tort raw cu banane

Blat
1/2 cana hrisca hidratata
1/2 cana seminte de floarea soarelui hidratate
1/2 cana alune de padure hidratate
2-3 linguri sirop de agave/ miere
fulgi de cocos

Crema
3 banane
2 linguri sirop de agave/miere
1 lingura ulei de cocos
2 linguri pudra de roscove

Decor
1 banana
1/2 lingura seminte de canepa

tava 20 cm diametru

Hrisca, semintele de floarea soarelui, alunele de padure (se pot folosi migdale sau nuci) se lasa la hidratat cel putin 8h. Se scurg de apa si se paseaza in blender impreuna cu siropul de agave sau mierea pana devine o pasta. Daca compozitia este prea tare si nu se poate mixa, se adauga apa putin cate putin pana obtinem consistenta dorita.
Daca nu aveti tava cu pereti detasabili, cum a fost cazul meu, puneti folie transparenta in tava si apoi turnati crema de la blat si o apasati cu degetele sau cu o lingura pentru a forma blatul.
Se adauga un strat fin de fulgi de cocos.
Apoi, realizam crema: in blender pasam bananele cu siropul de agave/mierea, uleiul de cocos si pudra de roscove. O intindem uniform peste blat.
Tortul se decoreaza cu felii de banana si seminte de canepa.
Se lasa la frigider minim 4 h sau peste noapte.

P.s Crema de banane este delicioasa, blatul asa si asa, dar merge combinatia. Blatul meu cred ca trebuia un pic mai dulce. Dar...este sanatos!!!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu