Acasa

vineri, 22 martie 2013

Mancare de mazare


Un fel de mancare ce se poate face oricand foarte rapid si foarte usor :) , daca avem toate ingredientele bineinteles. Fetele nu mananca inca mazare :(

1 ceapa
1 punga de mazare congelata 400 g
2 linguri ulei de masline
150 - 200 ml suc de rosii/bulion
1 morcov
sare,apa

Ceapa si cu morcovul se toaca marunt - eu folosesc tocatorul electric. In cratita se pun cele 2 linguri de ulei si putina apa, apoi ceapa si morcovul si se lasa 2-3minute la inmuiat- eu nu calesc ceapa. Se adauga mazarea si apa cat sa o acopere si se lasa la fiert la foc mic cu capacul pus , dar nu fixat, cat sa iasa aburul. Dupa 30 de minute se adauga sosul de rosii si se mai lasa la fiert cam 20 de minute pana scade sosul. Se adauga sare.
Conform dr.Mencinicopschi, mazarea (leguminoasele) nu se asociaza cu carnea. E o  mananc ca atare sau cu legume crude!
Pofta buna!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu