Un tort sanatos si delicios! Crud!!! Blat cu gust de ciocolata de la pudra de roscove si crema de banane cu fructe de padure. Yummy - Yummy
Blatul:
3 linguri de hrisca hidratate minim 8 h
3 linguri de seminte de floarea soarelui hidratate minim 8 h
3 linguri de migdale hidratate minim 8 h
2-3 linguri de miere/sirop de agave dupa gust
1 lingura de pudra de roscove
1 lingura seminte de in rasnite
1/4 lingurita de praf de vanilie (gasit la DM)
1 lingura tarate psyllium
1 lingura ulei de cocos
Crema:
3 banane
30-50 g de fructe de padure - eu am avut congelate- si optional pentru decor
2-3 linguri de miere/sirop de agave dupa gust
2 linguri ulei de cocos
2 linguri tarate psyllium
tava cu diametru de 20 cm
Pentru blat pasam la blender toate ingredientele. Ca sa nu se blocheze blenderul am pasat pe rand hrisca ce mi-a absorbit aproape toata apa, semintele de flaorea soarelui scurse de apa, migdalele scurse si apoi restul ingredientelor. Daca se blocheaza benderul se mai pune putina apa in compozitie. Intr-o forma de tort cu peretii detasabili - ideal - (eu nu am avut asa ca am pus folie de plastic intr-un vas yena rotund) se adauga compozitia de blat si se preseaza cu degetele sau cu o lingura. Se da la frigider.
Pentru crema pasam bananele, fructele de padure si restul ingredientelor la blender pana se obtine o crema putin spumoasa (de la banana). Se adauga peste blat si se lasa la frigider peste noapte (de preferat) sau minim 4 ore ca sa se inatreasca.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu