Acasa

sâmbătă, 6 aprilie 2013

Cannelloni cu carne


Prima data cand mananc cannelloni si facute de mine :)). Aveti nevoie de:

12 bucati cannelloni + tava in care sa se potriveasca

Pentru umplutura:
400 g carne de vita tocata
1 ceapa
2 catei de usturoi
1 / 2 lingura busuioc uscat
1 lingura ulei de masline

Pentru sosul bechamel
50 g unt
2 linguri de faina
500 ml lapte
nucsoara optional
sare, piper

Pentru sosul de rosii
1 conserva de 450 g de rosii decojite si maruntite
1/2 lingura busuioc uscat
1/2 lingura oregano uscat
sare

50 g parmesan/cascaval/mozzarella pentru topping

Sa trecem la treaba:

Pentru umplutura tocam ceapa si usturoiul si le pune la calit in apa cu 1 lingura de ulei de masline (eu asa calesc). Adauga si carnea si o lasam vro 15 minute la fiert/calit :). La final adaugam  busuioc, sare si piper dupa gust.






Pentru sosul bechamel punem untul la topit intr-o craticioara si cand este aproape topit adaugam faina in ploaie. In tot acest timp amestecam cu telul in forma de para ca sa nu se formeze cocoloase. Adaugam usurel  laptele amestecand continuu. Pentru ca sosul bechamel sa nu se arda va trebui sa stam langa el pana se ingroasa si sa amestecam incontinuu cu telul. Mie mi s-a ars de cateva ori asa ca nu mai plec de langa el :). Dureaza cam 10-15 minute pana se ingroasa. Atentie se va ingrosa si dupa ce stingem focul.




 Pentru sosul de rosii nu facem mare lucru. Punem rosiile din conserva intr-o tigaie micuta pe foc, adaugam condimentele si il lasam vreo 5 minute.






Urmeaza asamblarea si anume: in tava unsa cu unt punem jumatate din sosul bechamel apoi adaugam pastele umplute cu carne. Peste ele turnam restul de sos, apoi sosul de rosii, dupa care adaugam cascavalul ras.











Acoperim vasul cu folie de aluminiu si dam la foc mare pentru 15 minute. Dupa care scoatem folia de aluminiu si mai lasa la foc potrivit 10 minute. Se poate verifica la final cu o furculita daca s-au inmuiat pastele.

P.S. Fetele au au devorat portiile lor!!! 

Pofta buna!






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu