Acasa

duminică, 7 aprilie 2013

Tort pandispan cu mere



Un tort - pandispan rapid, gustos, perfect pentru o duminica seara ploioasa si mohorata ca cea de azi.

1 kg de mere
1 lingura scortisoara
1 lingurita ghimbir uscat, macinat
4 oua
4 linguri de faina
4 linguri de zahar
4 linguri de ulei
praf de vanilie sau esenta
forma de tort de 26 cm

Merele se curata de coaja, se taie bucatele si se pun in forma tapetata cu hartie de copt. Merele trebuie sa ocupe cam 3 sferturi din tava. Se adauga scortisoara si ghimbirul si se amesteca.


Albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu zaharul, apoi se adauga unul cate unul galbenusurile si se mixeaza in continuare. Se adauga faina , apoi uleiul si esenta de vanilie. Compozitia se toarna peste mere si se asigura cu o lingura ca a atins si fundul tavii.
Se da la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru 30-40 de minute sau pana se rumeneste putin. Pentru mai multa siguranta se face testul scobitorii.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu