Acasa

marți, 26 februarie 2013

Pate de ficat de pui

1/2 pachet de ficatei, cam 6 bucati
2 linguri ulei de masline
1 ceapa
2 catei de usturoi
1 lingurita busuioc
1 lingurita cimbru
1 lingurita rozmarin
5-6 boabe de piper
3-4 foi dafin
1/2 lingurita ghimbir
sare
80 g unt
1/2 legatura marar proaspat
1/2 legatura patrunjel proaspat

Se pun ceapa si usturoiul la calit in uleiul de masline si putina apa. Se adauga apoi cam 200 ml apa si se adauga ficateii. Cand isi schimba culoarea se adauga restul condimentelor si se tin la foc mic in cratita cu capac cam 40 de minute. Se scot frunzele de dafin si se lasa la racit. Dupa ce s-au racit se baga la blender impreuna cu untul la temperatura camerei, mararul si patrunjelul. Se adauga si zeama ramasa pentru a iesi o compozitie mai fluida care se va intari la frigider.





 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu