joi, 2 mai 2013
Turta dulce
Mult iubita turata dulce!!! este reteta mamei, iar ei ii ies perfect de fiecare data. Mie abia a 5-a oara pot spune ca mi-au iesit perfect :))
ingrediente:
500 g faina
250 g zahar
3 linguri miere
3 oua
2 lingurite scortisoara macinata
1 lingurita ghimbir macinat
1 lingurita cuisoare macinate
1 lingurita bicarbonat de sodiu
Se amesteca toate ingredientele pana la omogenizare. Mai intai oulale cu zaharul, apoi mierea, condimentele, bicarbonatul si faina in ploaie. Nu va speriati daca aluatul este putin sfaramicios. Aluatul obtinut se pune in folie de plastic si se tine la frigider peste noapte sau minim 8 ore.
Se presara faina pe blatul de lucru si se intinde din aluat o foaie mai groasa, cam de 1-1.5 cm. Se taie cu ajutorul formelor de biscuiti si se dau la cuptor la foc mic 15 minute. Trebuie supravegheate pentru ca se coc destul de repede, iar daca ies prea coapte, sunt tari. Inainte de coacere se pot unge cu galbenus de ou.
Se decoreaza dupa plac :) sau se pot manca simple!
Poza este de la Craciun, de la casuta de turta dulce. Le-am ornat cu royal icing, dar se pot orna si mai simplu cu zahar pudra amestecat cu apa pana se obtine o pasta mai groasa.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu