Acasa

duminică, 2 martie 2014

Tort de morcovi






Reteta preluata din GoodFood!

Tot ce pot spune este ca acest tort este un deliciu, o combinatie minunata de ingrediete!!!

Blat:

140 ml ulei de floarea soarelui
2 oua
150 g zahar
300 g morcovi dati pe razatoarea mica
100 g stafide inmuiate in apa fierbinte
75 g nuci/ migdale tocate marunt
180 g faina
1 lingirita scortisoara
1/2 lingurita nucsoara
1/2 lingurita ghimbir
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu

Crema

250 g mascarpone
50 g unt la temperatura camerei
1 lingurita extract de vanilie
100 g zahar pudra
coaja unei portocale data pe razatoare

Prepararea blatului:

Se amesteca ouale cu uleiul. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se topeste. Se adauga treptat morcovii, stafidele, nucile, apoi deja amestecate faina, bicarbonatul, scortisoara, nucsoara si ghimbirul.
Se toarna compozitia intr-o tava de tort de 20 cm si se da la cuptor la 180 grade 40-50 de binute sau pana trece testul scobitorii.

Blatul se lasa la racit si se taie pe grosime in doua.

Crema : se mixeaza toate ingredientele.

Tortul se asambleaza si se da la frigider minim 4 ore sau peste noapte.


Enjoy!!!


Dalia a ornat tortul !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu