Un tort delicios pentru toti iubitorii de cocos si nu numai!!! (reteta preluata de la Laura Sava)
Ingrediente pentru o forma de tort de 26 cm diametru
250 g biscuiti
150 g unt
500 g mascarpone
180 ml lichior cocos/ Pina Colada - eu am folosit Pina Colada
180 g zahar pudra fara aroma de vanilie
8 foite de gelatina sau 15 g gelatina granule
22 bobboane Raffaello (o cutie de 250 g din care mai si raman cateva :))
fulgi de cocos (aproximativ 50 g)
Blatul
Biscuitii se toaca marunt fie la robot fie se pun intr-o punga si se maruntesc cu ajutorul sucitorului.
Untul se topeste la bain marie. Se amesteca biscuitii cu untul si compozitia se toarna intr-o forma de tort de preferat cu peretii detasabili. Se apasa cu degetele sau cu o lingura. Se da la frigiter ca sa se intareasca.
Crema
Gelatina se inmoaie 10 minute in 250 ml de apa, dupa care se topeste la bain-marie.
Se amesteca zaharul cu lichiorul si cu branza mascarpone. Se adauga 2 linguri de crema in gelatina si se amesteca bine, apoi se amesteca toata crema de branza cu gelatina.
Se aseaza bomboanele Raffaello pe blatul de tort pe marginea formei si se toarna crema rezultata. Se presara fulgii de cocos.
Se da la frigider pentru minim 6 ore sau peste noapte.
Enjoy!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu