Acasa

duminică, 30 martie 2014

Crema caramel / crema de zahar ars



Uuuu, crema de zahar ars, desertul ce-mi aduce aminte de copilarie!!!


Reteta din Sanda Marin!

1l lapte
8 linguri de zahar
8 oua
esenta de vanilie
8 linguri de zahar pentru imbracat forma

Laptele cu vanilia si zaharul se pun intr-o cratita la foc mic pana ce zaharul se topeste.
In alt vas ouale se bat, iar peste acestea se adauga laptele usor si se amesteca in continuare.

Intr-o oala se pun cele 8 linguri de zahar. Se pune pe foc mic si se lasa zaharul la topit. Cand este topit de tot (atentie sa nu se arda) se imbraca oala aplecandu-se pe toate partiele astfel incat peretii sa fie acoperiti pana la inaltimea la care va ajunge crema. Se lasa la racit pana ce zaharul topit incepe sa trosneasca, apoi se adauga compozitia de lapte cu oua.

Se da la foc mic cam 45 de minute. Se face testul scobitorii: daca scobitoarea iese curata, crema este gata! Se lasa la racit, de preferat se serveste rece!

Enjoy!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu