Acasa

vineri, 10 mai 2013

Lipie umpluta cu sunca si cascaval


Un aperitiv sau gustare usor de facut. Ce m-a bucurat tare mult este ca fetele au mancat, ce nu m-a bucurat asa mult este ca are sunca....dar mai facem si exceptii :P

Ingrediente:

150 g faina integrala
350 g faina alba
250 ml lapte
1 cub drojdie proaspata
4 linguri ulei de masline
1 lingurita zahar
1 lingurita sare

pentru umplutura
100 g cascaval
100 g sunca

tava rotunda cu diametrul de 26 cm

Acestea sunt cantitatile din reteta, insa este nevoie de cateva ajustari. La cantitatea de faina de mai sus este necesara mai multa umplutura si o tava mai mare, deoarece asa cum se vede si in poza, aluatul a crescut si este destul de gros. Parerea mea este ca ar fi mers un pic mai subtire.

Drojdia se dizolva cu zaharul si cu putin lapte caldut. Intr-un vas se cerne faina. Se adauga drojdia dizolvata, uleiul, sarea, restul de lapte caldut si se framanta pana se obtine un aluat omogen.
Se formeaza o bila si se lasa la crescut 1 ora.
Se imparte aluatul in doua si se intind cu sucitorul doua foi. In tava tapetata cu hartie de copt se aseaza prima foaie de aluat si se adauga sunca si cascavalul taiate cubulete. Se aseaza si cea de-a doua foaie de aluat si se lipesc marginile cu degetele.
Se coace lipia la cuptorul incalzit la 180 de grade timp de 40 de minute - eu am cuptor pe gaze si nu stiu temperatura, insa am lasat-o la fac potrivit cam tot atat timp. 
Dupa ce se raceste se taie cuburi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu